Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Konfirmation

Tilmelding til konfirmandhold 2022-2023 er åben. 

Konfirmandundervisningen er rettet mod danske og dansk-amerikanske unge, som har lyst til at filosofere over livet, døden, miljøet, ondskab, godhed og alt andet mellem himmel og jord.

Konfirmandundervisningen foregår i Sømandskirken eller via fjernundervisning for konfirmander, der bor mere end 90 minutters kørsel fra kirken søndag morgen. Der vil være 9 undervisningsgange og 2 konfirmandweekender. Der er mulighed for at følge Sømandskirkens konfirmationsundervisning her i USA og blive konfirmeret i Danmark. Dette skal dog godkendes af præsten, som skal konfirmere konfirmanden i Danmark. 

Det koster $500 pr. konfirmand at følge undervisningen i Sømandskirken.

For at man kan blive konfirmeret i Sømandskirken, skal man først gå til konfirmationsforberedelse. Til konfirmationsforberedelsen taler vi om tro, om Gud og om andre af livet store spørgsmål. Vi synger salmer, diskuterer gudstjenesten, taler om aktuelle begivenheder og hygger os. Undervisningen foregår primært på dansk, men vi er selvfølgelig bevidste om, at engelsk er nemmest for nogle af konfirmanderne.

Vær opmærksom på at undervisningen og konfirmandweekend er obligatorisk, hvis det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Det betyder, at man ikke kan blive konfirmeret i Sømandskirken, hvis ikke man kan komme til konfirmandweekend eller følger undervisningen.

Specifikt om undervisning i New York

I Sømandskirken begynder al konfirmandundervisning med gudstjeneste kl. 11. Efter gudstjenesten spiser forældre og konfirmander frokost sammen med resten af menigheden. Efter en kort frokost går alle konfirmanderne op til undervisning i kirken. Undervisningen slutter ca. kl. 14. 

Specifikt om fjernundervisning

Fjernundervisning er beregnet for konfirmander, som bor mere end 90 minutters kørsel søndag morgen fra Sømandskirken. Fjernundervisning i Sømandskirken foregår enten ved opgaver eller ved zoomundervisning. Nærmere detaljer kommer ved undervisningsstart. Det er nødvendigt, at forældrene er med til at diskutere opgaverne med konfirmanderne. Vær opmærksom på at undervisningsmaterialet er på dansk. Dertil kommer en obligatorisk konfirmandweekend i weekenden 1.-2. oktober, 2022.

Specifikt om konfirmandweekenden

Konfirmandweekenden den 1.-2. oktober 2022 er obligatorisk for alle konfirmander, både dem, der modtager undervisning i NY og dem, der modtager fjernundervisning. Konfirmandweekenden begynder lørdag kl. 10am her i kirken, konfirmanderne overnatter i kirken og forbereder gudstjenesten til næste dag, hvor forældre og menighed er med til gudstjenesten kl. 11am. Efter konfirmandernes gudstjeneste søndag er der frokost. Konfirmandweekenden slutter kl. 2pm søndag. Konfirmandweekenden er gratis.

Læs om at være konfirmand i Sømandskirken i Danes Worldwides interview med præst Julie Sløk og konfirmander Bolette og Karoline.

Datoer for konfirmandholdet 2022-2023

18. september: Konfirmandundervisning
1.-2. oktober: Obligatorisk konfirmandweekend
23. oktober: Konfirmandundervisning
13. november: Konfirmandundervisning
19. november: Hjælp til julemarkedet
4. december: Konfirmandundervisning
8. januar: Konfirmandundervisning
22. januar: Konfirmandundervisning
5. februar: Konfirmandundervisning
26. februar: Konfirmandundervisning
11.-12. marts: Konfirmandweekend obligatorisk for NY konfirmander
16. april: Konfirmandundervisning
7. maj: Konfirmation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Info om konfirmation

Kontakt sømandspræst Julie Sløk 
for nærmere information 
og tilmeldning til konfirmation
Mail: js@dskny.org
Telefon: +1-347-633-1176