Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Konfirmation

Tilmelding til konfirmandhold 2023-2024 er åben. 

For at blive konfirmeret, skal man først gå til konfirmationsforberedelse. Undervisningen i Sømandskirkener rettet mod danske og dansk-amerikanske unge, som har lyst til at filosofere over livet, døden, miljøet, ondskab, godhed og andre af livet store spørgsmål. Vi synger salmer, diskuterer gudstjenesten, taler om aktuelle begivenheder og hygger os. Undervisningen foregår primært på dansk, men vi er selvfølgelig bevidste om, at engelsk er nemmest for nogle af konfirmanderne.

Læs om at være konfirmand i Sømandskirken i Danes Worldwides interview med præst Julie Sløk og konfirmanderne Bolette og Karoline.

Konfirmandundervisningen foregår i Sømandskirken eller via fjernundervisning for konfirmander, der bor mere end 90 minutters kørsel fra kirken søndag morgen. Der vil være 9 undervisningsgange og 2 konfirmandweekender. Der er mulighed for at følge Sømandskirkens konfirmationsundervisning her i USA og blive konfirmeret i Danmark. Dette skal dog godkendes af præsten, som skal konfirmere konfirmanden i Danmark. 

Det koster $500 pr. konfirmand at følge undervisningen i Sømandskirken.

Vær opmærksom på at undervisningen og konfirmandweekend er obligatorisk.

 

Specifikt om undervisning i New York

I Sømandskirken begynder al konfirmandundervisning med gudstjeneste kl. 11. Efter gudstjenesten spiser forældre og konfirmander frokost sammen med resten af menigheden, hvorefter konfirmanderne får undervisning i kirken. Undervisningen slutter ca. kl. 14. 

 

Specifikt om fjernundervisning

Fjernundervisning er beregnet for konfirmander, som bor mere end 90 minutters kørsel søndag morgen fra Sømandskirken. Fjernundervisning i Sømandskirken foregår enten ved opgaver eller ved zoomundervisning. Nærmere detaljer kommer ved undervisningsstart. Det er nødvendigt, at forældrene er med til at diskutere opgaverne med konfirmanderne. Vær opmærksom på at undervisningsmaterialet er på dansk. Dertil kommer en obligatorisk konfirmandweekend i weekenden 21.-22. oktober, 2023.

 

Specifikt om konfirmandweekenden

Konfirmandweekenden den 21.-22. oktober 2023 er obligatorisk for alle konfirmander, både dem, der modtager undervisning i NY og dem, der modtager fjernundervisning. Konfirmandweekenden begynder lørdag kl. 10am her i kirken, konfirmanderne overnatter i kirken og forbereder gudstjenesten til næste dag, hvor forældre og menighed er med til gudstjenesten kl. 11am. Efter konfirmandernes gudstjeneste søndag er der frokost. Konfirmandweekenden slutter kl. 2pm søndag. Konfirmandweekenden er gratis.

 

Datoer for konfirmandundervisningen i Sømandskirken er:

 • 17. september: Konfirmandundervisning
 • 1. oktober: Konfirmandundervisning
 • 21.-22. oktober: Obligatorisk konfirmandweekend
 • 12. november: Konfirmandundervisning
 • 18 eller 19. november: Hjælp til julemarkedet
 • 3. december: Konfirmandundervisning
 • 14. januar: Konfirmandundervisning
 • 4. februar: Konfirmandundervisning
 • 18. februar: Konfirmandundervisning
 • 9.-10. marts: Konfirmandweekend obligatorisk for NY konfirmander
 • 7. april Konfirmandundervisning
 • 28. april: Konfirmandundervisning
 • 5. maj: Konfirmation

 

 

 

 

Info om konfirmation

Kontakt sømandspræst Julie Sløk 
for nærmere information 
og tilmeldning til konfirmation
Mail: js@dskny.org
Telefon: +1-347-633-1176