Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Frokostselskabet

DEC
10

Frokostselskabet


Tirsdag d. 10. december 2019, Kl. 11:00 til kl. 14:00

Frokostselskabet præsenterer:

Det skal vi opleve...

Foredrag med journalist og forfatter Sara Maria Glanowski.

Gennem syv år har Glanowski bevæget sig helt tæt på mennesker og miljøer, som de færreste nogensinde kommer i nærheden af. Det er blevet til den anmelderroste bog "Skyggebokser - Fortællinger fra kanten af New York". Bogen berører højaktuelle temaer i USA netop nu, som racisme, køn, ulighed og hvid terrorisme.

Til Frokostselskabet kan du høre hende fortælle om sin oplevelse med at komme helt tæt på Amerikas skyggesider. 

"I en legendarisk boksehal ved Brooklyns havnefront, hvor Muhammad Ali og Mike Tyson har trænet, følger jeg den femdobbelte verdensmester og hendes klan af kvinder, der kæmper for at slå igennem i den mest maskuline sportsgren, der findes. Hun træner mig også op til kamp på Times Square, hvor jeg kæmper foran et publikum på flere hundrede mennesker. Det er en fortælling om et af kønskampens mest brutale ringhjørner, og for første gang i klubbens historie er alle de regerende verdensmestre kvinder. Jeg begyndte selv at bokse på et tidspunkt i mit liv, hvor jeg gerne ville have et barn og en familie, og endte med at finde et fællesskab af hårdtslående kvinder i den mest brutale og nådesløse sport, der findes.

Jeg er også i hælene på den mand, der hver dag overvåger Amerikas mægtigste politistyrke, NYPD, med sit videokamera som vagtværn mod politivold i fattige sorte kvarterer, da han pludselig befinder sig i centrum af det største raceoprør, nationen har set i årtier. Han gør det til sit livs mission at skygge politiet, da hans stedsøn bliver brutalt behandlet af to betjente. Jeg er også med de drenge på gaden, der bliver stemplet som kriminelle på grund af deres hudfarve og med helt inde bag politiets linjer i den store historie om racisme og politi i Amerika.

Og så sender en jødisk biker mig ud for at følge en racistisk skinhead og leder i USA's voksende White Power-bevægelse, som vi senest har set slå til i El Paso i Texas med et masseskyderi i et indkøbscenter. Jeg møder ham to uger efter, han bliver prøveløsladt for vold, er med når han fjerner sine nazi-tatoveringer, og gennem flere år følger jeg hans kamp for at starte forfra. Indtil fortiden indhenter ham."

Læs anmeldelse af bogen her.


Det skal vi spise...

Vi går julen i møde og byder således på julefrokost med et twist.

Leverpostej med Bacon & Champignon
Sild, Æg, Karrysalat & Rejer
Butternut Humus med Syltede Rødløg
Linsedeller med Rødkål
Sprødt Andebryst & Ovnstegte Kartofter
Dertil Grønkålssalat & Hjemmebagt Brød

Dessert
Mokka Chokolademousse med Bær
Dertil kaffe & The.

Vin, øl & sodavand kan tilkøbes.

Tirsdag d. 10. december kl. 11.  
Pris: $18
Reservation samt betaling her.


Om Sara Maria Glanowski Sara Maria Glanowski (f.1980) er forfatter og journalist. Bosat i New York og dækker USA for både danske og amerikanske medier, heriblandt The Atlantic, Al Jazeera, Vice, Narratively og Mic.

Hun er uddannet journalist, har en mastergrad i amerikansk politik og journalistik fra Columbia University og har tidligere været ansat på Politiken, DR og TV2.