Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag: Man jager et bæst og fanger et menneske

OKT
01

Foredrag: Man jager et bæst og fanger et menneske


Tirsdag d. 1. oktober 2019, Kl. 19:00 til kl. 21:00

Bent Isager-Nielsen sætter et fundamentalt spørgsmål til debat: Findes der onde mennesker eller blot onde handlinger? Han byder i dette foredrag indenfor i forbrydelsens verden og giver et indblik i det ofte minutiøse arbejde, som en efterforskning består af. Med udgangspunkt i sine to bøger fortæller han om sin karriere og giver eksempler fra virkelige mordgåder og deres opklaring herunder retsmedicin, afhøringsteknik, kriminalvidenskab, DNA-registrering og gerningsmandsprofilering. Han uddyber samtidig motiverne på forbrydelserne, hvor kunsten er at sætte sig ind i gerningsmandens tankegang, og kommer ind på ondskab og fascinationen af det onde.

Bent Isager-Nielsen (født i Silkeborg i 1951) er forhenværende efterforskningschef i forskellige politikredse og drabschef ved Rejseholdet. Bent Isager-Nielsen startede sin karriere i Politiet i 1974 og har stået i spidsen for efterforskningen af utallige, ofte højt profilerede kriminalsager. I Rejseholdet var han i over 20 år med til at opklare nogle af de mest alvorlige drabssager og forbrydelser i Danmark. Bent Isager-Nielsen gik i april 2018 på pension efter 44 år indenfor Politiet.

I dag optræder han hyppigt som fagmand i medierne i Danmark, dels i forhold til konkrete sager, dels som ekspert og kommentator i forhold til overordnede emner inden for mange aspekter af politiarbejde, især efterforskning. Senest har Bent Isager-Nielsen medvirket som ekspert i Danmark Radios dokumentarserie 'Når mænd slår kvinder ihjel' som henover sommeren blev sendt på DR. Programmet kan stadig streames.

I 2008 udgav Bent Isager-Nielsen bogen: Man jager et bæst og fanger et menneske – en erindringsbog med fokus på personlige erfaringer og refleksioner over udviklingen i kriminaliteten i samfundet. Sammen med retsmediciner Hans Petter Hougen udgav han i 2018 bogen "De syv dødssynder" som er bygget op over samtaler mellem forfatterne, der med udgangspunkt i de syv dødssynder hovmod, griskhed, begær, misundelse, fråseri, vrede og dovenskab som ramme forklarer, hvorfor nogle mennesker begår ufattelige forbrydelser.

Foredrag kl. 19-21.
Dørene åbner kl. 18.30.
Tilmeld dig her.
Gratis adgang. Vin og øl kan købes.