Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Fejring af Grundlovsdag

JUN
05

Fejring af Grundlovsdag


Søndag d. 5. juni 2022, kl. 14:45
Sømandskirken, 102 Willow Street, Brooklyn, New York 11201
Fejring af Grundlovsdag

Sømandskirken er stolt af at kunne indbyde til en grundlovsdag i musikkens tegn med Rasmus Skov Borring, som er pianist, komponist og foredragsholder.

I anledning af grundlovsdag holder vi musikgudstjeneste hvor Rasmus Skov Borring vil spille til gudstjenesten kl. 14, herefter følger et stort kagebord i kirken gård i anledning af Grundlovsdag, og til sidst kl. 16 er der foredrag og fællessang under Rasmus Skov Borrings ledelse.

I 2019 modtog Rasmus Skov Borring N.F.S. Grundtvigs Pris for sit arbejde med formidlingen af den danske fællessangstradition. Han spiller koncerter og holder sangforedrag overalt i Danmark og har ligeledes rejst med sine foredrag og fællessange i bl.a. USA, Norge og Frankrig. Han står blandt andet bag tonerne til sangen Gi’ os lyset tilbage, som i 2015 landede på en tredjeplads på DR’s Top 50 over danskernes foretrukne sange. Folkeoplysning er en vigtig del af hans professionelle virke med fokus på både fællessang som kulturfænomen og musikkens æstetiske dimension i sine kompositioner. I 2022 er han kunstnerisk leder på en række store fællessangskoncerter på Det Kongelige Teater.

Rasmus Skov Borring er en flittigt brugt sangvært. Oplev glæden ved fællessang akkompagneret af rytmisk klaver kombineret med fortælling om sangene. Pianisten inviterer indenfor i sit arbejde med formidlingen af den danske sangskat, der indeholder både velkendt og nyt materiale. Han åbner op for sit værkstedsarbejde omkring at komponere nye fællessange og fortæller blandt andet om sit kunstneriske samarbejde med den 50 år ældre digter Jens Rosendal. Rasmus Skov Borring er vokset op med Højskolesangbogen, og han er optaget af at holde den danske sangskat levende og gøre den tilgængelig for nye generationer. Han har i sit komponistarbejde gennem en årrække haft fokus på at bidrage til dansk folkekultur med nye fællessange. Udover sit arbejde med Jens Rosendals tekster har han sat toner til tekster af blandt andre Halfdan Rasmussen, N.F.S. Grundtvig, B.S. Ingemann, Tove Ditlevsen, Per Krøis Kjærsgaard og Anette Prehn.