Tilmelding til konfirmandundervisning 2020-2021

Tilmelding til konfirmandundervisning 2020-2021


# Uncategorized
Udgivet torsdag d. 30. april 2020, kl. 14:23

Konfirmation er Guds bekræftelse af sit forhold til konfirmanden, den relation, som blev oprettet i dåben, men er også en kirkelig markering af overgangen fra barn til teenager. Konfirmanden gentager dåbens ja med sit ja til den kristne tro og bliver velsignet.

For at man kan blive konfirmeret i Sømandskirken skal man først gå til konfirmationsforberedelse. Til konfirmationsforberedelsen taler vi om tro, om Gud og om andre af livet store spørgsmål. Vi synger salmer, diskuterer gudstjenesten, taler om aktuelle begivenheder og hygger os. Undervisningen foregår primært på dansk. Vær opmærksom på at undervisning og konfirmandweekend er obligatorisk. Det betyder, at man ikke kan blive konfirmeret i Sømandskirken, hvis ikke man kan komme til konfirmandweekend eller følger undervisningen.

Der er mulighed for at blive konfirmeret både i Sømandskirken i New York og det er også muligt at følge Sømandskirkens konfirmationsundervisning her i USA og blive konfirmeret i Danmark. Dette skal dog godkendes af præsten som skal konfirmere konfirmanden i Danmark.

Konfirmationen i 2021 foregår den 23. maj i Sømandskirken.

Undervisningen som begynder den 18. oktober 2020 er primært henvendt til konfirmander født i 2006 og 2007. Der kan laves undtagelser, men skriv til præsten først.

Tilmelding til konfirmandundervisning kan ske her. Det koster $300 pr konfirmand at følge undervisningen i Sømandskirken. Der kan betales online her

Find mere info samt datoer for konfirmandundervisning her.

Jeg lærte mere om, hvordan det er at være i en dansk kirke, og læste en masse bibelhistorier, som jeg ikke havde læst før. Det bedste ved at komme i en dansk kirke var at møde en bunke nye venner, og når jeg er sammen med dem, føler jeg det som om, vi har kendt hinanden hele livet. Jeg tror, vi er blevet så tætte, fordi vi alle taler dansk og derfor alle kan forholde os til hinanden.”

Bolette, konfirmand forår 2019

Læs hele artiklen "Det Danske Kulturanker i USA" i Danes Worldwide, som handler om det at være dansker i USA, Sømandskirkens betydning og konfirmationen som vigtigt kulturelt samlingspunkt for danske familier i USA.
Læs hele artiklen her.