Konfirmation i Sømandskirken

Konfirmation i Sømandskirken


# Uncategorized
Udgivet tirsdag d. 30. juli 2019, kl. 17:45

Konfirmation er Guds bekræftelse af sit forhold til konfirmanden, den relation, som blev oprettet i dåben, men er også en kirkelig markering af overgangen fra barn til teenager. Konfirmanden gentager dåbens ja med sit ja til den kristne tro og bliver velsignet.

Der er mulighed for at blive konfirmeret både i Sømandskirken i New York og det er også muligt at følge Sømandskirkens konfirmationsundervisning her i USA og blive konfirmeret i Danmark. Dette skal dog godkendes af præsten som skal konfirmere konfirmanden i Danmark.

For at man kan blive konfirmeret i Sømandskirken må man først gå til konfirmationsforberedelse. Til konfirmationsforberedelsen taler vi om tro, om Gud og om andre af livet store spørgsmål. Vi synger salmer, diskuterer gudstjenesten, taler om aktuelle begivenheder og hygger os. Vær opmærksom på at undervisningen primært foregår på dansk.

Undervisningen som begynder den 8. september 2019 er primært henvendt til konfirmander født i 2005 og 2006. Der kan sagtens laves undtagelser, men skriv til præsten først.

Sidste frist for tilmelding til konfirmationsundervisning for de konfirmander der skal konfirmeres 19. april 2020 er 7. september 2019. Man kan tilmelde sig konfirmationsundervisning her.

Det koster $300 pr konfirmand at følge undervisningen i Sømandskirken. Der kan betales online her.

Find mere info samt datoer for konfirmandundervisning her.

Jeg lærte mere om, hvordan det er at være i en dansk kirke, og læste en masse bibelhistorier, som jeg ikke havde læst før. Det bedste ved at komme i en dansk kirke var at møde en bunke nye venner, og når jeg er sammen med dem, føler jeg det som om, vi har kendt hinanden hele livet. Jeg tror, vi er blevet så tætte, fordi vi alle taler dansk og derfor alle kan forholde os til hinanden.”

Bolette, konfirmand forår 2019

Læs hele artiklen "Det Danske Kulturanker i USA" i Danes Worldwide, som handler om det at være dansker i USA, Sømandskirkens betydning og konfirmationen som vigtigt kulturelt samlingspunkt for danske familier i USA.
Læs hele artiklen her.